Det finns värre saker att göra än att spendera några dagar eller veckor på att utforska djupet i Thailand. Koh Tao och Koh Lanta har bland de bästa ryktena för att vara de bästa platserna för dykning, men om du vill ha en mer avslappnad och lika minnesvärd upplevelse, rekomenderar många att bege sig österut till Koh Chang.

I flera år har backpackerfebern gripit tag resten av landet men trots det förblev Koh Chang förvånansvärt oupptäckt trots dess många attraktioner som oändliga berg, djungelvandringar, ett urval av vattenfall som går att simma i och många pittoreska stränder. Men på senare tid, på grund av statliga bidrag, mun till mun och naturligtvis internets ostoppbara kraft, har saker och ting börjat förändras och turistutvecklingen har exploderat. Koh Chang lockar nu semesterfirare från hela världen och är en favoritplats för thailändska turister som kommer längre norrifrån. En av öns största dragplåster är dykplatserna och dykskolorna som håller världsklass.

Ko Chang huserar inte mindre än åtta 5-stjärniga PADI-dykskolor och två skeppsvrak på havsbotten som du kan utforska, inklusive HMS Chang, sänktes enbart i syfte att dyka 2012. Dessa platser, tillsammans med skärgården av små lokala öar och den närliggande nationalparken Ko Rang skapar ett mångsidigt och spännande undervattenslandskap för dykare och snorklare av alla nivåer. Listan över regelbundet upptäckta lokala vilda djur som inkluderar triggerfiskar, muränor, barracuda, makrill och sköldpaddor samt majestätiska valhajar som också är vanliga besökare på revet under högsäsongen. Revet i sig är orördt, med enorma skogar av staghorn-koraller som sträcker sig ut från kanterna på öarna.

Så när du väl är på ön hur ska du välja vilket företag du ska dyka med? Priserna på Koh Chang är alla väldigt lika men det är fortfarande en bra idé att leta runt och se vilket företag som passar dig bäst. De flesta av de större hotellen kommer gärna att boka din kurs åt dig, men kom ihåg att de förmodligen kommer att ha en deal med vissa skolor som de agerar som agenter för, och kan komma att debitera dig något mer för detta.

De största och bästa på ön är Scuba Dawgs och BB divers. Scubadawgs brukar ha de lägsta priserna på Koh Chang, samtidigt som de har ett rykte för utmärkt kundservice och en bra känsla för nöje. BB-dykare är det äldsta etablerade dykcentret på Koh Chang, efter att ha börjat dyka här 2003, och sedan dess har de öppnat filialer på Koh Kood och Koh Mak. De brukar vanligtvis erbjuda gratis hämtning och avlämning till ditt hotell, all mat och dryck under hela dagen och fri användning av kvalitetsutrustning för dina dyk.

Vem du än väljer att dyka med under din resa råder det ingen tvekan om att när du kliver tillbaka på fast mark kommer du att ha haft en fantastisk dag under vågorna. Och detta, tillsammans med den avslappnade charmen hos Koh Chang och dess invånare, kommer att se till att denna thailändska ö alltid finns på din karta över de bästa platserna att dyka i Asien.

För att se rese erbjudande för Koh Chang se länkarna nedan.

Booking.com

Hotels.com

Category
Tags

Comments are closed