Frankrike är känt för sin romantiska kultur, utmärkta viner och sina ostar i värdsklass. Bortsett från dessa aspekter har Frankrike några otroliga landskap som definitivt är värda att se. Här är en lista över platser att besöka i Frankrike när du hittar en grym deal.

Champs D’Elysees
Beläget i hjärtat av Paris, är detta förmodligen den mest kända avenyn i världen. Inför Eiffeltornet och Triumfbågen är detta den typiska parisiska upplevelsen. Ät lunch och ta en promenad längs la Sienne. Släppa dig själv till Louvren för lite kultur och bege dig till Eiffeltornet. Det finns kiosker och folk som går runt som säljer vin. Ta en flaska och sätt dig i gräset med dina medresenärer.

Mont Saint Michel
En medeltida stad helt barrikaderad av havet. Gå till ön när det är lågvatten, men gå inte på stranden eftersom det är en finns gott om kvick sand. När tidvattnet stiger blir landet en ö, den perfekta försvarsmekanismen. Den pittoreska staden ser ut att ha tagits direkt ur en Sagan om ringen-filmerna. Gatorna är smala och slingrar sig uppför berget. Huvudkyrkan och de ursprungliga husen är uthuggna ur berget som utgör terrängen. Historien är rik, estetik överdådig och maten utsökt! Här precis vid havet kan du äta dig mätt på skaldjur i högklass.

Cassis
Cassis ligger i södra Frankrike och är där likören som läggs till champagne för att göra en Kir Royale görs. Cote Azur har fått sitt namn från det azurblå turkosa vattnet. Här erbjuds otrolig dykning. Hyr en båt och ta en dagstur till Calanques, upplev en av de många stränderna. Om du är intresserad av en adrenalinkick, hoppa i vattnet från de höga klipporna. Njut av lite Kir Royale på båten eller välj en rose. Den lokalt tillverkade Rosen är världskänd för terroir de Bandol.

Cote Savage
Den vilda kusten har sitt namn av en anledning. Om du är en surfare är det här platsen för dig här är vågorna är massiva. Det finns museer över hela området om du är en historieintresserad och det finns kyrkor som fortfarande står med skotthål i dem.

Portes du Soleil
Denna skidby ligger vid den franska och schweiziska gränsen och är känd för sin skidåkning. Om du är en snökanin, träffar denna plats perfekt. Det är brukligt för fransmän, särskilt i söder, att migrera till detta område under vintern. Detta är också en vacker romantisk tillflyktsort man kan ta sin partner till. Hyr en stuga på berget, drick glögg, mys med varandra och se snön falla.

Se de bästa erbjudande för resor och upplevser för Frankrike

Category
Tags

Comments are closed