Nätshopping har på senare år exploderat vilket gjort att många butiker stängt ner i favör till ett lager med en hemsida som butik. Frågan vi alla ställt oss är om detta är enligt våra önskemål? Eller är den en olycklig konsekvens av vår lathet eller längtan efter komfort?

Fördelen många ser med att ha en fysisk butik är en oslagbar time to action. På 2 minuter kan du gå in i en butik, plocka din vara, betala den och gå ut ur butiken med din vara tillgänglig för användning. Köper du en vara online måste du i bästa fall vänta 1 dag för leverans. Är du dessutom missnöjd och önskar byta storlek behöver du vänta i minst några dagar till.

En annan fördel med en fysisk butik är den direkta kundservicen. Du kan när som helst gå in i en butik och få personlig hjälp. Många nätshoppingssidor har knappt ett telefonnummer och tar endast in frågor via mail, inte så behjälpligt enligt min uppfattning.

Nu när vi tagit upp fördelar med fysiska butiker så är det dags att vända blicken mot nätshoppingen. I takt med att stressen ökar i våra liv ökar även längtan efter egentid. Efter en lång arbetsdag behöver man klämma in träning, matlagning och eventuell hämtning av barn. Kanske även barnen behöver skjutsas till fotbollsträningen, eller så behöver man nyttja den tvättiden som var så svår att få. Att dessutom få tiden över för att ta sig till stan, gå in i en butik och pröva kläder verkar som en omöjlighet. Att beställa kläder online i lugn och ro blev plötsligt väldigt lockande.

En annan fördel med nätshoppingen är att butiker har en tendens att stänga väldigt tidigt. Att ta sig till butiken under rusning för att endast ha en ynka timma innan stängning är inte definitionen av välinvesterad tid.

För att sammanfatta, har du all tid i världen, inget 9 till 5 jobb och inga småbarn så hade jag valt att shoppa i butik. Om du däremot är en väldigt upptagen person med småbarn så hade jag förlitat mig på nätshoppingen.

Category
Tags

Comments are closed