Att vara ute på resa är en underbar känsla, men vi känner alla igen ångesten som manifesterar sig dagen innan avgång. Längtan av att komma iväg har helt plötsligt ersatts av oron över att inte vara tillräckligt förberedd. Här nedan följer 5 tips på hur du undviker reseångesten:

 1. Skapa en lista över tillhörigheter

Destinationen bestämmer packningen, därför kan du inte förlita dig på packningen från din föregående resa. Genom att skapa en lista över tillhörigheter att ha med dig på resan så minskar du påfrestningen på hjärnan och lägger över bördan på listan. Du behöver inte längre minnas, skriv helt enkelt ner varenda tanke som flyter igenom minnet så slipper du oroa dig över att glömma något

 • Gör research på din destination
  Att landa väl förberedd minimerar risken för stress och felaktiga beslut. Kolla upp viktig information om din destination innan avresa, såsom vanliga scams, taxipriser, prutkultur, drickskultur, uttagsavgifter, områden att undvika och hur man bäst tar sig från flygplatsen till hotellet.
 • Skaffa rätt bankkort
  Avgifter kan skilja sig markant mellan banker där vissa banker inte tar något valutapåslag medan andra slår till med 2%. Vissa banker har även olika villkor beroende på kontinent, kolla därför ordentligt upp vilken bank och vilket kort som gynnar ditt ändamål.
 • Kolla upp din hemförsäkring
  Jag vet att detta låter klyschigt men en bra hemförsäkring är ett måste när du reser, hur mycket du än tror att du klarar dig från sjukhusbesök. Jag har i medel uppsökt läkare på 30% av mina resor, gällande allt från rabies till lunginflammation. Hade jag inte haft hemförsäkring så hade det blivit en dyr historia
 • Skaffa en bra mobil

Vi har inte alltid rest med mobiler, för endast 10 år sedan använde vi fortfarande papperskartor. De senaste 5 åren har däremot fått oss att inse hur beroende vi blivit av våra mobiltelefoner, allt från bankärenden till att betala räkningar, kontakta hotell, köpa biljetter och hitta till hotellet sköts från telefonen. Se alltså till att ha en mobiltelefon med bra batteritid och skydd mot fukt.

Category
Tags

Comments are closed